MISLAV GLEICH

Dobrodošli na službene stranice.

Mobirise

VELIKA NEVOLJA
OCA DICKERSONA:
PRIČA IZ COLORADA

Novi roman potražite u knjižarama!

Jedina stvar gora od pijana svećenika za volanom mogla je biti pijani svećenik nevjernik za volanom.

Otac Dickerson bio je heretik i jedne je maglovite noći pregazio nedužna nesretnika. No nedužni nesretnik i nije bio bogzna što nedužan, jer sa sobom je furao dvije proturječne vozačke dozvole, pištolj, i vreću s pola milijuna dolara. A svećenik će zgrabiti vozačke, pištolj i lovu, i kidnuti natrag u pitoreskni gradić Shandsville.

U Chicagu će mafijaš Sousa saznati da njegov čovjek nikad nije stigao na ugovoreno mjesto sastanka i predao pola milijuna Sousinom neprijatelju. I dok se situacija zahuktava između dvije mafijaške stranke koje šalju poslanike u Shandsville po lovu, jedan će budalasti šerif potražiti pomoć upravo od oca Dickersona kako bi razotkrio tko je to ubio ubogog putnika one maglovite noći u Coloradu.

Pijani svećenik, razbjesnjeli mafijaši, budalasti šerif i jedna vreća s pola milijuna dolara – sve ovo i još mnogo toga čeka vas u ovom urnebesnom crnohumornom romanu.

Mobirise

PROŠLOGODIŠNJI HIT
BESKRAJNO LJETO: SMAKNUĆE BRANDONA BRYCEA

Despot Infinitus, 2021.

Brandon Bryce bio je običan starčić koji je živio povučeno i brinuo se o svom vrtu.
Zašto su onda gospodina Brycea nasilno odvukli u šumu, stegnuli mu omču oko vrata i objesili ga?

Isto si pitanje postavlja Adrian Paine, maturant koji je tog kobnog ljetnog dana sa svojom djevojkom Christie i njenim mlađim bratom Dannyjem slučajno posvjedočio smaknuću. I to će pitanje nemilosrdno opsjedati Adriana, iznova i iznova, a nimalo mu neće pomoći činjenica da će ga iznenadno opterećivati sve veći broj drugih problema – upravo onako kako život to često priređuje.

Napet i iskren, ovaj žanrovski polivalentni roman s naglaskom na introspekciju apostrofira teme kao što su borba s depresijom i traumom, adolescentska izgubljenost, tinejdžerska ljubav, nada, te bitka sa samim sobom. 

"Jedna od najtraženijih knjiga ovog ljeta" - HRT

"Knjiga koja bi mogla zainteresirati jednu mlađu publiku" - Karolina Lisak Vidović, HRT

"Nevjerojatna polivalentnost žanra" -
Tin Lemac, DHK

"Čak i za one koji ne čitaju ovaj žanr, ovo je knjiga koja vrijedi biti izuzetak. [...] Mislav zaslužuje biti ime koje će se naći na policama svakoga od nas." - Rose Strong, Ključ za knjigu, 5/5

"Malo je reći da me [Mislav] oduševio. [...] Preporučujem [knjigu] svima, mladima i starijima." - Željka Presnec Posilović, Željkin kutak, 5/5

Nikolay Vasilevsky

Nova knjiga Rast, 2018.

Samoprozvani "grof" Nikolay Vasilevsky u svoj je podrum zatočio pekara Ognjena, muškarca od šezdesetak godina. Zašto – to nitko ne zna. Njegov će idiličan život postati pravi pakao jednom kad Ognjen poželi poslati pismo svojoj majci, ali i kad mu se put ispreplete s nakaznim patuljkom Adolfom. Ova se postmodernistička priča dotiče engleskog nacionalizma i imigracije, a na površini je apsurdan i crnohumoran portret jednog luđaka.

Samostan Craven Hill

Nova knjiga Rast, 2018.

U jesen 1947. godine, 12-godišnja Rosalie Travers odvedena je da provede nekoliko dana u izoliran i mračan samostan Craven Hill u engleskom Shropshireu. Jednom kad se ondje nanižu sablasni događaji i nerazjašnjive smrti, Rosalie neće imati izbora nego pokušati otkriti tko stoji iza svih zločina. Istovremeno se njen boravak u Craven Hillu neubičajeno produljuje, a ona shvaća da je i sama u opasnosti.

Bizarna smrt časne Antonije

Akademija Art, 2019.

Časna Antonia jednog je sunčanog dana hodala po Portu Valengu kad ju je iz vedra neba pogodio grom. Primitivni, zgranuti mještani okupit će se oko njena leša. Svatko će imati svoju teoriju zašto ju je pogodio grom. Stvar će se zakomplicirati kad se njezin integritet dovede u pitanje... a pogotovo kad se iznese pretpostavka da ona uopće nije časna Antonia, već netko drugi.

O Mislavu

Rođen je 1997. godine u Zagrebu. Odmalena je volio umjetnost: pisao je priče, svirao gitaru i stvarao glazbu, te se u jednom razdoblju bavio filmom. Godine 2016. maturirao je u Gimnaziji Lucijana Vranjanina, a 2019. završio preddiplomski studij komparativne književnosti i anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekao titulu bakalaureata. Anglistiku je diplomirao 2022. godine.

Član je Društva hrvatskih književnika (DHK).

Njegovi su najveći književni uzori Charles Dickens, Mark Twain, J. K. Rowling, Umberto Eco, Victor Hugo i Jules Verne.

U slobodno vrijeme voli trenirati, putovati i svirati gitaru.

© Copyright 2024 Mislav Gleich - All Rights Reserved
Nikolay Vasilevsky

Nikolay Vasilevsky

Apsurdna priča o uvrnutom manijaku koji je u svoj podrum zatočio kvartovskog pekara.

Samostan Craven Hill

Samostan Craven Hill

Horor o djevojčici koja otkriva demonsku tajnu u gotičkom samostanu Craven Hillu. 

Beskrajno ljeto

Beskrajno ljeto

Žanrovski polivalentan roman o troje djece koji posvjedoče bešćutnom vješanju nedužnog starčića.

Velika nevolja oca Dickersona

Velika nevolja oca Dickersona

Crnohumorni roman o pijanom svećeniku nevjerniku koji nasmrt gazi tajanstvenog stranca i pritom upada u veliku nevolju.

Mobirise

Bizarna smrt časne Antonije

Pripovijetka o redovnici koju je iz vedra neba pogodio grom.

Website Software