VELIKA NEVOLJA OCA DICKERSONA
PRIČA IZ COLORADA

VELIKA NEVOLJA OCA DICKERSONA
PRIČA IZ COLORADA


OBJAVLJENO 2022.
UVEZ Meki
IZDAVAČ Despot infinitus
BROJ STRANICA 480
NASLOVNICA Dražen Štebih
ŽANR Crnohumorni / triler / akcijski / roman cesteO KNJIZI
Otac Dickerson, heretik iz Shandsvillea u Coloradu, jedne je maglovite noći pijan pregazio nedužnog nesretnika. No, nedužni nesretnik i nije bio baš nedužan: na sebi je imao par proturječnih vozačkih dozvola, pištolj, i torbu s pola milijuna dolara. Ne znajući što čini, naroljani svećenik uzima vozačke, pištolj i lovu, te se vraća natrag u svoj pitoreskni gradić.

U Chicagu mafijaš Sousa uskoro saznaje da njegov čovjek nikad nije stigao na ugovoreno mjesto sastanka i predao pola milijuna Sousinom neprijatelju. I dok se situacija rasplamsava između dvije mafijaške stranke koje šalju poslanike u Shandsville po novac, jedan budalasti šerif, Buddy Shaggerton, istragu o ubijenom pješaku usmjerava u pravcu sotonističkih sekti, a pomoć traži upravo od oca Dickersona. U čitavu se stvar upliću i seljak Billy Newell sa sačmaricom, dvojica heavy metalaca Huck i Joe, diler Moore i drugi šaroliki pojedinci.

Pijani ateistički svećenik, bijesni mafijaši željni osvete, idiotski šerif, sotonističke sekte, seljaci sa sačmaricama i jedna torba puna love – sve ovo i još mnogo toga čeka vas u ovom urnebesnom crnohumornom romanu.

LIKOVI
Julian Dickerson, Misty Ridge, Robert Ridge, Billy Newell, Buddy Shaggerton

IZ RECENZIJA
"Na ispitu drugog dijela romana padaju mnogi domaći pisci koji se prihvate zahtjevnijih formi, ali Mislav Gleich je pisac koji taj zadatak rješava zabavljajući se, na opće odobravanje publike." – Sandra Pocrnić Mlakar, urednica i vlasnica izdavačke kuće Beletra

"Izvrstan stil, oslobođen inzistiranja na 'ispravnim jezičnim izrazima', mladenački jednostavan, ciničan i duhovit, uz potpuno razumijevanje nadležnog lektora-korektora (jedna od najboljih lektura-korektura koju sam u zadnje vrijeme pročitao) s jedinom ambicijom zabave čitatelja." – Željko Erceg, novinar portala Dalmatinski portal

"Priča romana svakim se poglavljem sve više zapliće... Kroz čitav tekst književnik uspijeva održati crnohumornu notu." – Dubravka Šćukanec, Pročitala Dubravka Š.
Velika nevolja oca Dickersona

© Copyright 2024 Mislav Gleich - All Rights Reserved

Free AI Website Creator