VELIKA NEVOLJA OCA DICKERSONA
PRIČA IZ COLORADA

NIKOLAY VASILEVSKY

OBJAVLJENO 2018.
UVEZ Meki
IZDAVAČ Nova knjiga Rast
BROJ STRANICA 131
NASLOVNICA Neven Borić
ŽANR Groteska / apsurd / crnohumorniO KNJIZI
U londonskom Whitechapelu, četvrti povijesno znanoj po velikom broju imigranata, živi pojedinac po imenu Nikolay Vasilevsky. Ako mu se može vjerovati, on je grof, a tako se i odijeva. Živi u stančiću na prvom katu sa svojom suprugom i kćerkom, u prizemlju iznajmljuje prostor od Pakistanca Shehzada Sayyida – gdje je otvorio prodavaonicu društvenih igara – a u skrivenom podrumu drži zatočenog jednog starčića, nekadašnjeg kvartovskog pekara koga je davno oteo.

S jedne strane, pekar Ognjen želi poslati pismo svojoj majci nakon godina zatočeništva. S druge, Sayyid mu prijeti da će ga najuriti ako ne podmiri dugove. Konačno, njegova kćerka uskoro ima pijanistički koncert i nužno je da uzvanicima pokaže vrijednost obitelji Vasilevsky.

Možda bi nesretni grof i izašao na kraj sa svim ovim nedaćama da se u njegov život nije upleo i kvartovski pijanac, izopačeni patuljak Adolf, koji igrom slučaja otkriva zatočenog pekara u podrumu. Tad za grofa Vasilevskog, poput nezaustavljive lavine, sve kreće nizbrdo i vodi ga u propast.

LIKOVI
Nikolay Vasilevsky, Adolf, Ognjen, Ceana Vasilevsky, Shehzad Sayyid


© Copyright 2022 Mislav Gleich - All Rights Reserved

Made with Mobirise ‌

Web Site Designer Software